The Transketeers is een makerscollectief bestaande uit Jonah Lamers, Bart Peters en Chris Rijksen. In de WE Store komen een tweetal foto’s uit hun serie ‘Steaming Studs’ te hangen. De foto’s zijn gemaakt door Bart en Chris.

De Transketeers is een Amsterdams makercollectief van drie transmannen dat zich inzet voor meer transgender zichtbaarheid. Fotografie door Bart Peters en Chris Rijksen voor L’HBTQ-magazine.

Celebrating Gender Diversity
Bij het vieren van gender diversiteit gaat het om inclusiviteit, zichtbaarheid en ware representatie waarbij iedereen een plek heeft zichzelf te zijn en dat te uiten. Voor transvrouwen en -mannen behoort dit niet tot de dagelijkse realiteit. Daarom hebben wij besloten het heft in eigen hand te nemen en deze fotoshoot te doen.

De reeks Steaming Studs is een reactie met een knipoog op de eenduidige cultuur van centerfolds, waarin mannelijkheid geobjectiveerd wordt met veel spieren en zweet. Wij maakten een counterserie met stoere transmannen – vrouw-naar-man transgenders– waarin er ruimte is voor alternatieve mannelijkheid en waarin transmannen hun lijf vieren.

Bart Peters (1989) is regisseur, cameraman en editor. Hij is afgestudeerd aan de Filmacademie in de richting regie fictie. Zijn films kenmerken zich door een gevoeligheid en het doorbreken van stereotype. Bart is voornamelijk gespecialiseerd in het regisseren van drama met een positieve kant. Voor L’HBTQ magazine is hij eindredacteur beeld. Samen met Chris Rijksen heeft hij de fotoshoot ‘Steaming Studs’ bedacht en gerealiseerd.

www.defilmbakker.com

Bart1

Chris Rijksen (1991) is fotograaf, kunstenaar en ontwerper. Met een focus op gender, identiteit en diversiteit heeft hij in 2012 de Pride Photo Award gewonnen. Nu werkt hij naast fotoboeken onder andere aan bewegende stillevens en gevonden gedichten. BA Fotografie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, MA Design aan het Sandberg instituut. Samen met Bart Peters en Jonah Lamers vormt hij makerscollectief: the Transketeers.

www.prinschristel.com

Chris1

Damian-Jackson38jaar1,5jaartestosteron-web LaurensZevenbergen18jaar8maandentestosteron-web

Fotoportretten Steaming Studs