Peter Bartels, 77 jaar uit Haarlem, die zich sinds 60 jaar beschouwd als beeldend kunstenaar.

Ik word vaak geraakt als mannen affectiviteit naar elkaar uiten. Dat kan zichtbaar zijn in vader en zoonrelaties, tussen broers, bij maatjes in de sport, onder collega’s, niet te vergeten dierbare vrienden en alle mogelijke andere mannencombinaties die laten zien dat ze elkaar graag mogen en dat niet verstoppen.
Uit de serie ‘Tederheid’ tussen mannen, bestaande uit beelden in keramiek, alucement en acrylhars, zijn er twee te zien in HET GEGEVEN PAARD.
Daar staat ook de ‘Regenboogman’ als een ode aan de diversiteit van ons mensen. 

Ik prijs me gelukkig want we hebben in Nederland wat te vieren als het gaat om de bespreekbaarheid en redelijke zichtbaarheid van gender diversiteit, maar er worden hier en over de hele wereld nog steeds kinderen opgevoed door ouders die net als hun ouders met negatieve ideeën over dat thema zijn grootgebracht, die ook al heel lang ingesleten waren toen ik nog een kind was. We hebben nog werk te verrichten.
Een van mijn persoonlijke activiteiten op dat gebied is het voorlichting geven op middelbare scholen en aan verzorgenden van ouderen, over gender diversiteit.

pasfoto PB

Peter Bartels regenboogman